Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o
obtenir més informació aquíAccepta
Total: 0,00€

Notícies

Torna
Notícies rellevants del sector de l’educació o sobre l’editorial Castellnou.
01
Feb '22

Donem un nou impuls al català!

Recentment s’han publicat diferents informes que evidencien que l’ús social del català pateix una forta davallada des de fa uns anys.

L’Informe CAT2021, presentat fa poc per la Plataforma per la Llengua, evidencia que la situació de la llengua catalana és crítica arreu dels Països Catalans.

En un altre informe elaborat pel Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya es constata que l’ús del català entre els joves ha reculat un 35% en els darrers 15 anys, tant en l’ús que en fan en el centre educatiu com fora del centre.

Es fa doncs evident que l’ús del català es troba en franca reculada i per tant li cal un nou impuls.

Confiem que la iniciativa engegada pel govern de Catalunya, el Pacte per la llengua, no es quedi en paraules i serveixi per elaborar un pla estratègic, que defineixi el full de ruta per tal que des de diferents àmbits s’actuï per prestigiar i per fer actual, útil i interessant l’ús del català.

En la societat actual els consumidors es mouen cap a productes que els arribin a la seva dimensió afectiva, que connectin amb les seves emocions i sentiments. Des d’aquest punt de vista, si fem del català un producte que es percebi com a necessari, modern i de futur, segur que iniciarem un camí de recuperació lingüística.

Des de Castellnou fa més de vint-i-cinc anys que treballem per facilitar eines potents per a l’aprenentatge del català, atractives i rigoroses, i això és i continua essent per a nosaltres tot un repte.

Actualment estem del tot compromesos en la tasca de fer atractiu l’aprenentatge del català als actuals aprenents, perquè som conscients que difícilment captarem l’atenció dels nostres alumnes si no connectem amb els seus interessos i necessitats.

El darrer manual publicat recentment, el Nivell A2 de català, que  s’adreça a usuaris que s’inicien en el coneixement i l’ús del català, és el resultat d’aquesta voluntat de fer atractiu i modern el català.

Des de Castellnou seguirem treballant per a proveir d’eines potents i estimulants als aprenents i estudiants de català! Donem un nou impuls al català!


Descobreix els nostres materials per treballar els diferents nivells de català aquí.