Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o
obtenir més informació aquíAccepta
Total: 0,00€

Notícies

Torna
Notícies rellevants del sector de l’educació o sobre l’editorial Castellnou.
04
Set '19

La Setmana del Llibre en Català 2019

Enguany se celebra la 37a edició d’un dels esdeveniments més importants del nostre país: La Setmana del Llibre en Català. La Setmana, des dels seus orígens, pretén ser el punt de trobada entre els diferents agents que promouen la lectura en català; des d’editorials que publiquen en aquesta llengua, llibreters que apropen i prescriuen els llibres i les revistes al públic i els lectors més acèrrims. 

 

Un esdeveniment on trobaràs aquella lectura que et farà delectar. Podràs conèixer novetats, col·leccions i el fons editorial dels diferents agents que hi participen! 

 

La finalitat d’aquest esdeveniment és, tal com diuen els organitzadors, “la promoció de la lectura de llibres en català, contribuint així en el creixement del nombre de lectors en la nostra llengua i col·laborar en la construcció d’un país molt més culte, més lliure”. I ho aconsegueixen. La Setmana del Llibre en Català ha resultat ser un dels esdeveniments culturals més importants del nostre país i l'aparador més gran de la lectura en català. Ho demostren els números, que no deixen de créixer any rere any.  

 

La darrera edició va ser tot un èxit! Es va donar visibilitat a llibres, revistes i altres publicacions periòdiques, es van crear nous lectors en català i es va fomentar la lectura en aquesta llengua. Tant és així que aquest any compta amb 219 expositors, un 7,5% d’expositors en relació al 2018. És a dir, La Setmana figura una gran manifestació de la potència de les editorials en català 

 

Aquest any, l’esdeveniment se celebra del dia 6 al 15 de setembre i tindrà lloc a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Pots consultar els horaris a la web de La Setmana del Llibre en Català 

 

Com cada any, hi ha diversos aspectes que destaquem. Un d’ells és l’autor convidat, ja que aquest any tindrem el plaer de conèixer l’escriptor de l’exitosa saga MillenniumDavid Lagercrantz. També volem ressaltar que, per tercer any, el Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents se celebrarà dins del marc de La Setmana gràcies a la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.  

 

Des de Castellnou volem felicitar els companys de Cavall Fort, guanyadors del Premi Especial La Setmana. Aquest premi té com a finalitat el reconeixement de la tasca en favor de la llengua catalana i el foment de la lectura. Cavall Fort és un gran mereixedor del premi, ja que des de l’any 1961 ha treballat de valent per defensar la llengua catalana i la consciència del país, a més de promoure la lectura. Gràcies per la vostra indispensable tasca a favor de la llengua! 

 

A més, La Setmana del Llibre en Català compta amb un munt d’activitats per a infants, joves i adults, des de contacontes fins a presentacions o signatures d’autors. Tot està organitzat per fer-nos passar una bona estona i respirar aquest ambient cultural i col·laboratiu que tant ens agrada.  

 

Una de les quals cal destacar és La nit de La Setmana. En aquesta podràs escoltar els últims èxits dels artistes del moment en Més que música; escoltar recitals de poesia en Poetry Slam; assistir a presentacions de llibres (Veus literàries) o obtenir la signatura d’aquell autor que tant t’agrada en La nit dels autors. Aquesta nit se celebra el dia 7 de setembre, de les 9 del vespre fins a les 12 de la nit.  

 

I també parlem de solidaritat, ja que La Setmana del Llibre en Català ha col·laborat cada any per posar el seu granet de sorra als problemes que més ens preocupen. Aquest any es tractarà un dels temes dels quals s’ha parlat molt: la violència de gènere. De la mà d’especialistes, podrem entendre millor el problema, sensibilitzar-nos i ens donaran eines per poder combatre’l. 

 

Ja ho saps, del 6 al 15 de setembre tens una cita amb la cultura catalana. No t’ho perdis!