Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o
obtenir més informació aquíAccepta
Total: 0,00€

Notícies

Torna
Notícies rellevants del sector de l’educació o sobre l’editorial Castellnou.
29
Mar '19

Jornada Didacta+ de Barcelona: el camí de la nova educació

El passat 28 de març va ser un dia molt important per a tots nosaltres, ja que vam presentar Didacta+, el nostre nou segell editorial. Didacta+ va néixer amb l'objectiu de facilitar la tasca docent oferint material adequat per conduir l'aula cap a la transformació educativa que estem vivint en aquests moments. Els projectes innovadors de primària i de secundària que componen Didacta+ han estat elaborats per mestres i professors que, com tu, s'esforcen per millorar l'experiència educativa del seu alumnat. Finalment va arribar el dia de donar-ho a conèixer. 

La Jornada Didacta+ va tenir lloc a Vil·la Urània, un equipament municipal que alberga un espai familiar, un casal infantil y un centre cívic. Ens va semblar el lloc perfecte per presentar el nostre nou segell. A les 17:30 van començar a venir els primers mestres i professors. Nosaltres estàvem molt nerviosos! Teníem moltes ganes d'explicar i ensenyar allò que havíem creat amb tanta il·lusió i esforç. 

L'acte va començar amb Dolors Rius, directora editorial, qui va explicar el projecte Didacta+, el seu naixement i el seu objectiu, i va donar pas a la Dra. Rosa Casafont, la conferenciant. 


Dolors Rius, directora editorial, i la Dra. Rosa Casafont


La Dra. Rosa Casafont va iniciar la seva conferència: Educar-nos per educar. La neurociència aplicada a l'educació. Tots els que estàvem allà vam poder aprendre molt d'ella, a més de riure en diverses vegades. Després de finalitzar la conferència els docents que van assistir a la Jornada Didacta+ van poder presentar-li els seus dubtes i inquietuds sobre el nou model educatiu, plantejar-li situacions adverses i demanar-li consells.


La Dra. Rosa Casafont 

Conferència "Educar-nos per educar. La neurociència aplicada a l'educació"


I va arribar el moment, presentar els materials de Didacta+. De la mà dels autors de cada un dels projectes, volíem explicar el seu funcionament, la seva intenció i la seva utilitat per treballar-los a l'aula. Els assistents es van dividir en dos grups: els interessats en els projectes de primària i els interessats en els de secundària.


MATERIALS PER A LA PRIMÀRIA


Els autors explicant els projectes Pal de paller


Els autors van presentar Pal de paller, un seguit de projectes per a cada cicle de l'educació primària, on els materials que configuren cada un d'ells parteixen de la metodologia de treball de les capses d'aprenentatge. Aquests materials són: el quadern de treball per a l'alumne, els recursos online i la capsa d'aprenentatge


Quaderns de treball Pal de paller


Capses d'aprenentatge de Pal de paller


Material de la capsa d'aprenentatge L'aigua es font de vidaMATERIALS PER A LA SECUNDÀRIA

Els autors dels projectes Punt volat i Asterisco


Mentre en una sala es presentaven els projectes de la primària, els autors dels materials de secundària presentaven els seus: Punt volat i Asterisco

Aquests dos projectes ofereixen una nova manera d'aprendre català (Punt volat) i castellà (Asterisco) a l'ESO. Cada un d'ells està format per tres materials: el quadern d'activitats, la caixa d'eines i la capsa de jocs


Materials Punt Volat i Asterico

Quadern d'Asterisco

La cloenda

Un cop acabades les presentacions per part dels autors de Didacta+, va donar per finalitzada la Jornada Didacta+. Només ens resta donar les gràcies a tots aquells que van fer possible aquest fantàstic esdeveniment. Ben aviat anunciarem nous esdeveniments per poder presentar els nostres materials i parlar i aprendre sobre el nou model educatiu. 


Innovem per aprendre + i millor!